Hotel Asterweg te Amsterdam

Aan de Asterweg in Amsterdam wordt in 2018-2019 een hotel gebouwd met 204 hotelkamers. Het unieke aan dit project is dat de hotelkamers prefab worden aangeleverd en “gestapeld” de kamertorens zullen vormen. Hiermede wordt de uitvoeringstijd korter dan traditionele bouw, waardoor de opdrachtgever het hotel eerder in gebruik kan nemen en hierdoor efficiencyvoordeel behaalt.

In nauwe samenwerking met Ursem Unitbouw, Heddes Bouw en Studioninedots heeft Groot Partners het Bouw Informatie Model (BIM) gemaakt volgens het BIM protocol van de aannemer. Het project is virtueel, driedimensionaal gebouwd, waardoor in een vroegtijdig stadium problemen worden onderkend en opgelost. De aannemer gebruikt het BIM model als werkmodel om zijn onderaannemers aan te sturen en de faalkosten te minimaliseren.